Знаем защо кокошката е пресякла пътя,  отговор на въпроса Кое

...
Знаем защо кокошката е пресякла пътя,  отговор на въпроса Кое
Коментари Харесай

6 въпроса за кокошката и яйцето

Знаем за какво кокошката е пресякла пътя,  отговор на въпроса „ Кое е първо, кокошката или яйцето? “ може в никакъв случай да не получим. Но това не значи, че не можем да отговорим на други въпроси по тематиката.

1. Може ли да се излюпи пиленце от яйце, което сте купили от магазина?

Краткият отговор е не… или по-скоро не. За да се излюпи яйцето, то би трябвало да е било оплодено от петел. Понеже множеството яйца идват от кокошки носачки, без присъединяване на петел, те са неоплодени.

2. Каква е разликата сред свободните кокошки и гледаните в кафези?

Когато ви кажат, че кокошките са свободни, това значи, че са гледани в по-естествена среда. Хранят се с каквото желаят, когато изискат и ядат доста повече естествена храна като инсекти. Но не всички свободно отглеждани кокошки са равни. Докато едни получават дребен заварден двор, други се ширят на големи поляни.

3. Полезни ли са яйцата?

Дълго време яйцата имаха неприятна известност (особено жълтъците), най-малко за хората с висок холестерол. Учените обаче поучават да включваме яйцата в диетата си, с цел да бъдем по-здрави.

Едно яйце дневно не оказва отрицателен резултат върху здравето. Освен това, яйцето съдържа малко калории (около 70) и доста протеини (около 6.3г). Ако махнете жълтъка, ще получите към 17 калории и 3.6г протеини.

4. Селските яйца по-хубави ли са от купешките?

Доста противоречив въпрос. Животновъдите упорстват, че селските яйца са по-вкусни, само че в действителност изследванията сочат че няма осезаема разлика. Селските яйца обаче печелят по хранителна стойност, защото съдържат по-малко холестерол, повече омега-3 мастни киселини и витамини D и A.

5. Какво приказва жълтъкът за яйцето?

Обикновено колкото по-жълт и мрачен е жълтъкът, толкоз по-добре. Това е и една от най-съществените разлики сред селските и купешките яйца.

6. Важен ли е цветът на черупката?

Само тъй като яйцето е с по-тъмен „ загар “, не е гаранция, че то е по-органично – въпреки това да е общото усещане. Черупката по принцип зависи от породата на кокошката, тъй че хубавите яйца могат да са както бели, по този начин и кафяви или на точици. За да прецените дали яйцето е хубаво, по-важно е да знаете от кое място идва.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР